Zon, Sneeuw en Explorers

Eindelijk was het zover, het zomerkamp stond weer voor de deur. Vrijdag 28 Juni 21:45 vertrokken wen aar Zwitserland. Na 10 uur gereden te hebben was het nog steeds slecht weer en konden we daarom nog steeds niet genieten van de Zwitserse Alpen. Rond half 10 waren we eindelijk aangekomen op ‘our chalet’ in Adelboden waar we onze eerste ( of tweede, de eerste was in de busjes) nacht doorbrachten. Het regende nog steeds. We brachten een bezoekje aan Adelboden waar we regenjassen, mutsen en handschoenen kochten voor onze barre tocht van de volgende dag. Aangezien we de eerste nacht niet veel geslapen hadden lag iedereen op zaterdagavond vroeg in zijn bedje.

De volgende dag waren we om 6.45 opgestaan om voor het eerst van de Zwitserse zon te genieten(; De tassen werden gepakt en vol goede moed begonnen we aan onze tocht dwars over de berg. Nadat we op een hoogte waren van 2380 meter boven zeeniveau waren hadden we veel sneeuw gezien en er dwars doorheen gelopen

. De handschoenen en mutsen waren dus toch ergens goed voor geweest! En dat allemaal eind Juni. 

Na onze afdaling kwamen we aan op het International scoutcentrum Kandersteg. (www.kisc.ch)

Daar werden de tenten opgezet, gegeten en savonds een rondje gewandeld en het terrein verkend. De volgende dag(maandag) hadden we lekker uitgeslapen en al onze bezweten kleren uitgewassen. ’s Middags waren we naar Kandersteg zelf geweest en hadden we heerlijk kunnen genieten van een zonnetje en ongeveer 25 graden. ’s Avonds zijn we aanwezig geweest bij het spreekuur van dokter von den Höse voor tienerproblemen.

Vandaag (dinsdag) hebben de echte bikkels onder ons geklettersteigt. Dat is een rotswand van ongeveer 350 meter hoog waar we tegenop geklommen hadden. De tocht duurde ongeveer 2,5 uur. De meningen van iedereen waren zeer goed! Ook Simone is vandaag veilig aangekomen om het begeleidingsteam te versterken!

Groetjes aan alle papa's en mama's en de rest natuurlijk!!!

Demi en Lincy

BijlageGrootte
IMG_2560.JPG3.05 MB
IMG_2456.JPG1.81 MB
IMG_2568.JPG2.76 MB
IMG_2604.JPG2.71 MB

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in