Zomerkamp 2012!

Daar rijden we dan, het bordje Luxemburg net gepasseerd.  Kamp 2012 is begonnen!

Maar goed, even terug  naar hoe het allemaal begon. 4 uur geleden was het verzamelen bij Stefan. Nadat heel de auto onder geplakt is met de oranje poppetjes van de onbekende winkel ( die we tevens dankbaar en niet dankbaar zijn voor deze frot poppetjes;)) en alle tassen hebben ingepakt alle papa’s en mama’s een kusje hebben gegeven zijn we op weg gegaan. Op weg naar het O zo mooie Luxemburg.

En voor we het al weer weten zijn we al weer 2 uur aan het rijden en bijna op de plek van bestemming, dit natuurlijk na de traditie van fout rijden hoog te hebben gehouden. ( thanks to Stefan!) maar goed dit achter wegen gelaten, we waren op de plaats van bestemming en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Na onze tassen http://www.mira-ceti.nl/sites/default/files/0019_0.jpgop onze rug te hebben geslingerd zijn we dan aangelopen,  die avond een helse tocht voor de boeg, wel geteld hebben we bij elkaar een half uur gelopen. 

Onze eerste overnachting vond plaats in een mooi amfitheater, voor de mensen die 3 jaar geleden er net als ik ook bij was, kan zich waarschijnlijk dat feest daar nog wel herinneren, dit was dit jaar gelukkig een andere dag.  Na een heerlijke nachtrust zijn we dan toch maar opgestaan en weer verdergelopen, na nog wat kleine trapjes begon de ware hel dan echt, trapje op , trapje af, trapje op , trapje af. Ik kan me vaag herinneren dat er al vaker is gezegd, “een trap zien was al genoeg om een van ons gillend weg te doen rennen! “ dit was ook dit jaar weer het geval.  Ondanks als die trappen kunnen we wel zeggen dat we door prachtige stukken bos en berg zijn gekomen. 

In de namiddag kwamen we aan bij de bakker in Beaufort die we op het oog hadden om snel wat brood te halen, dit bleek en klein soort van supermarktje te zijn die na ons bezoek zo goed als uitverkocht was;)  daar in dat dorpje te zijn gebleven, hebben we gekookt en heeft een deel van onze groep bewezen waarom ze op scouting zitten en niet op voetbal door een groep Portugezen “in  te maken”. Helaas leken die Portugezen net een stel mieren, en was het voetbalveld het mierenhol, er kwamen er namelijk steeds meer bij. Na die nacht in een prachtig mooi hotel te hebben geslapen hebben we onze tocht voortgezet op weg terug naar de eerste camping.

Bij de eerste camping in Berdorf konden we dan eindelijk douchen , dat gevoel is voor mensen die het nog nooit hebben meegemaakt niet te beschrijven. Na onze tentjes  op te hebben gezet en “netjes” hebben gemaakt hebben we ons vermaakt met wanhopige verhalen uit de door ons alle geliefde girlz! te lezen.  Na gegeten te hebben, hebben we ons vermaakt op de avond die nog voor ons lag, om de volgende dag onze spullen weer bij elkaar te rapen en weer naar de volgende camping te gaan. 

Deze dag hebben we besteed met klimmen in een prachtig mooi gebied, ook kon een deel van onze groep zichzelf vermaken met de hond Roonie, of net hoe dat beest ook mocht heten.  Na op onze tweede camping onze tenten te hebben opgezet hebben we lekker genoten van het kleine beetje zon wat we die dag nog hadden. Dus matjes buiten en zonnen maar en natuurlijk om het half uur omdraaien omdat je anders strepen krijgt. Die avond hebben we ons vermaakt met onze Moppentrommel Daniel. Als je Daniel hoort praten zou je bijna zeggen dat het een Smits is;) .

Op de Dinsdag hebben we ons vermaakt in Echternach. Daar is natuurlijk (bijna) iedereen naar “friettentje” geweest. En na de nodige dingen geshopt te hebben zijn we terug gelopen om daar het programma voor de volgende dag te bedenken. Dit zou uit gaan pakken tot The Explorers Expres! Wat iedereen natuurlijk bekend voorkomt van de Peking Expres, en voor de mensen onder ons die het nu nog niet begrijpen, we zijn van Echternach naar Vianden gelift.

Dit is als je in een keer door zou rijden een rit van ongeveer 40 minuten. Sommige van ons blijken een liefelijk gezichtje te hebben want die kregen meteen een lift naar het einde, andere deden er wat langer over. Ik moet zeggen het is een ontzettend leuke ervaring!

De rest van de dag hebben we ons vermaakt met genieten van het mooie weer, en de leuke oranje poppetjes die we bij hadden.  s‘Avonds  zijn we uit eten geweest bij een pizzeria in Duitsland. Na een heerlijk ijsje bij het tankstation vervolgden we onze weg naar de caming. Op die avond was er niks meer te bekennen van het mooie weer van die middag want het kwam met bakken uit de hemel! Maar ach onder die mooie tent die wij bij hadden was er niks aan de hand! We hebben ons toen http://www.mira-ceti.nl/sites/default/files/0022.jpgvermaakt met foto’s kijken die tot dan toe waren gemaakt. 

Op de donderdag hebben we een touw parcours gedaan, wat inhield dat we eerst ongeveer een kilometer lang hebben getokkeld. En daarna nog 4 of 5 parcoursen. Natuurlijk hadden wij ook een aantal waaghalzen bij die graag nog het zwarte parcours wilden doen, hier zijn dan ook spectaculaire foto’s en filmpjes van. Na helemaal bekaf terug te zijn gekeerd bij ons terrein hebben we lekker niks meer gedaan. 

De volgende morgen hebben we heerlijk uitgeslapen wat voor sommige niet geheel onnodig was. Verder hebben we die dag niet heel veel bijzonders gedaan, spullen pakken en alvast naar Duitsland wat dicht bij ons pretpark van het jaar lag, zodat we zaterdag niet om 5 uur morgens moesten vertrekken. 

Zaterdag was het dan zover ons jaarlijkse uitstapje naar een mooi pretpark, dit jaar was de keuze op Fantasialand gevallen.  Een spectaculair mooi pretpark met leuke attracties en entertainers.  Vooral de entertainers zijn daar ontzettend leuk, maar volgens mij dachten ze dat wij ook een attractie waren want ze kwamen gillend naar ons toe gerend. Na ons verder heel de dag vermaakt te hebben in Fantasialand zijn we die avond wezen uiteten, dit om ons fantastische kamp af te sluiten en afscheid te gaan nemen van de oudste, dit waren dit jaar echt super leuke oudste al zeg ik dit natuurlijk zelf;) dit was ook meteen het moment dat de laatste paar uurtjes van ons kamp ingingen, want de volgende morgen zijn we weer naar huis gegaan.

Eenmaal bij Stefan thuis hebben we alle ouders warm onthaalt. Iedereen ging en dat was het eind van een zeer mooi en geslaagd kamp!

Greeeettzz Simone!

 

 

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in