Wie we zijn

8 september 2010
De scouts woensdag zijn één van de twee scoutsgroepen die Mira Ceti rijk is. Wij hebben elke woensdagavond van half zeven tot half negen opkomst. De speltak bestaat uit een 30 leden. Het stafteam bestaat uit acht mensen: Geert van Dijk, Martijn en Simone van Hövell, Jo-Anne van Kreij, Michel de Mol, Simon Smits, Wouter van der Velden en met Rinus van de Graaf als teamleider.Onze speltak is onderverdeeld in patrouilles, dit zijn groepjes van ongeveer 6 kinderen die het gehele jaar door bij elkaar horen. Om het geheel aan te sturen heeft elke patrouille een Patrouilleleider (PL) en een Assistent Patrouilleleider (APL). Uiteraard zijn dat de wat oudere kinderen die al wat langer bij de scouts zitten en daardoor wat meer ervaring in tochttechnieken, pionieren en andere typische scoutszaken. Dit jaar hebben we drie patrouilles: de Dassen, de Panters en de Uilen


Onze bijzondere activiteiten


Veel ouders weten niet precies wat Scouting inhoudt, daarom organiseren wij elk eerste weekend van oktober het ouder-kindweekend. Tijdens dit weekend kunnen de kinderen laten zien wat wij tijdens het groepsdraaien, weekenden en kampen zoals doen. Typische scoutsactiviteiten als hiken, tochttechnieken en pionieren komen daarbij aanbod. Maar ook een mooi kampvuur ontbreekt 's avonds nooit!


Een keer per jaar wordt in de Regio Noordoost Brabant de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) gehouden. Tijdens dit weekend komen alle scouts van onze regio bij elkaar om te strijden voor de overwinning. Winnen kan door de spelen die tijdens het weekend worden gehouden zo goed mogelijk te doen, maar ook door allerlei dingen in thema te doen. Bijvoorbeeld themakleding, kampterreindecoraties en allerhande andere dingen. De winnaar van de RSW gaat naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Het thema van 2009 was "het sprookje van 1000 en 1 nacht".


Elk jaar in de eerste week van de basisschoolvakanties gaan wij op ons jaarlijkse zomerkamp. Dit kamp is voor vele het hoogtepunt van het jaar en er word dan ook al lang van de tevoren naar toe geleefd. Zo hebben we de afgelopen jaren al heel wat plaatsen aangedaan: Loenen (2006), Eerde (2007), Dwingeloo (2008) en Brexbachtal, Duitsland (2009) en Roermond/Jubjam100 (2010).


 

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in