Vermoeiend Beverweekend met glans doorstaan

http://www.mira-ceti.nl/sites/default/files/CIMG1794_320x240.JPGOns beverweekend ging voortvarend  van start.
Om drie uur kwamen alle bevers met hun slaapzakken, knuffels en extra kleding naar de blokhut.
De beverruimte werd snel omgetoverd tot slaapvertrek en de papa’s en mama’s konden worden uitgezwaaid.
Nadat alle ouders vertrokken waren vertrokken de bevers te voet naar menzel om daar met paard en wagen de bossen rondom nistelrode onveilig te maken.
Nu zal u wel denken te voet naar menzel, inderdaad de bevers doen namelijk niet onder voor alle andere scouting groepen en hebben de tocht technieken dan ook goed toegepast.
De plaats bepaling en de route werd berekend dmv de stand van de zon en de richting werd voornamelijk bepaald door nieuwsgierigheid.
Want zeg nu zelf, wat is er spannender dan een tocht met paard en wagen door de bossen.
Na vele gevaren getrotseerd te hebben kwamen ze aan op Menzel bij camping uitgerust en na het nuttigen van een ijsje ging de rit met paard en wagen dan ook van start.
Door de bossen en hotsend en botsend kwamen we na een uur dan ook weer aan op de camping, waar er werd gevraagd om nog een rit maar dat konden we het paard niet meer aandoen.
Er werd weer begonnen aan de terugreis en die leek voor alle bevers veel vlugger te gaan dan de heenreis.
Of dit nu kwam doordat Wim iedere bever een keer op zijn rug had gedragen, en dat Marieke ook al Bevers aan het dragen was, weten we niet maar het schoot wel lekker op.
Na aankomst bij de blokhut werden de pannekoeken klaargemaakt en tijdens het smullen werden er spannende verhalen verteld en moppen getapt.
Hierna kwam de vuurschaal te voorschijn en nadat het vuur brande verscheen Dincy om met haar gitaar en natuurlijk de bevers liedjes te zingen rond het kampvuur.
Frikadellen en Marsh Mellows werden er geroosterd boven het vuur en snel verorbert voordat ze weer koud waren.
Toen Dincy afscheid nam van de Bevers was het alweer zo laat geworden dat de slaapplaatsen werden opgezocht.
Om 11 uur ging de laatste bever slapen en kon de beverleiding zich weer buigen over de Bever Doe Dag s’zaterdag morgen van start zou gaan.
S’Morgens kwamen de eerste bevers om 7:30 weer ten tonele en na het eten en tanden poetsen kon er weer gespeeld worden op het veld.
Toen de bevers op het veld aankwamen troffen ze daar een veldkeuken en een Brug aan die door de Roversscouts voor ons was neergezet.
Langzaam kwamen er meer bevers op ons scouting terrein en toen er 70 bevers gearriveerd waren van verschillende scouting groepen ging de Bever doe dag van start.
De brug van Hotsjitonia was ingestort door een heftig noodweer en moest nodig gerepareerd worden.
Alle bevers hielpen mee om de brug te repareren en werden ter zijde gestaan door Stuiter, Rebel, Bas Bos, Professor Plof en natuurlijk alle leiding die meegekomen was.
Na twee uur zwoegen was de brug weer gerepareerd en konden alle bevers die waren gekomen weer huiswaarts keren.
Onze bevers vertrokken echter naar de elkerlyc in oss om daar, na het nuttigen van friet en frikadellen, de speeltuin onveilig te maken.
Om 16:00 keerden de Bevers weer huiswaarts en was er weer een geslaagd weekend op de rekening van de bevers bij geschreven.

Groetjes
De Beverleiding

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in