Sint Joris 2014

Sint Joris 2014 was weer een mooie dag: het weer werkte volledig mee en van begin af aan liep alles gesmeerd. Het is toch fijn wanneer iedereen weet wat er te doen valt van tevoren, zodat alles op tijd klaar is. Het spel was goed doordacht: om ouders wat méér van het terrein te laten zien, was er deze keer gekozen om het spel niet op het kampvuurterrein, maar op de Berg en in het "achterbos" (hoe moet ik het noemen?) te houden. Goed spel, goede competitie! De hoofdprijs was dan ook niet mis: Het zoet der overwinning in een smakelijke drakentaart (van Van Mook) die lag te wachten om een kopje kleiner gemaakt te worden. Net op tijd ook arriveerde de burgemeester, Marieke Moorman, om kennis te maken met ons terrein. zij had in Tilburg al Scouting in haar portefeuille, dus een en ander kwam haar wel bekend voor. Ze was erg onder de indruk van onze groep en ons terrein. De kennismaking was heel plezierig en we hebben duidelijk kunnen maken dat Mira Ceti en de gemeente graag en goed met elkaar samenwerken.

Het officiële gedeelte had voor Stefan, Dimphy (beide 25 jaar!), Dirk en Desiree (10 jaar) en Martijn (5 jaar) in petto. Geïnstalleerd werden ook Martijn, Laura en Eline; bij iedereen zijn dat speciale momenten wanner je  iemand iets mag opprikken of hun das mag omhangen. Ik wens ze dan ook allemaal heel veel geluk met alles.

De nieuwe leden mochten na hun installatie weer overvliegen door middel van een prachtig vlot dat door de Explorers in elkaar was gezet! Het waterballet naderhand wordt traditioneel maar blijft toch voor de liefhebbers natuurlijk, maar onder de herderlijke zegen die we eerder van de pastoor hebben mogen ontvangen èn onder bescherming van Sint Joris liep het allemaal zonder problemen.

Uiteindelijk kon iedereen tevreden met een mooie nieuwe Carré onder de arm weer naar huis, naar het wasmachien...

Mira Ceti vierde met deze dag haar 45-jarig bestaan. Voor stafleden was er daarom 's-avonds nog een lekkere barbecue (van Van Kessel) en een drankje of wat. al met al weer een prachtige dag gehad; bedankt iedereen dat we er weer voor elkaar mochten zijn.

Mauri Smits

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in