Reddings expeditie bevers geslaagd

http://www.mira-ceti.nl/sites/default/files/rescue_wombat.jpgNa het openingslied van de bevers,
vertrokken Wim en onze 5 oudste bevers de bossen in.
Gewapend met kranten zouden zij een tocht uitzetten om, zodra zij bij de blokhut aankwamen, met de jongste bevers deze tocht te gaan lopen.
Het werd echter een tocht om niet te vergeten.
Terwijl Marieke met de andere bevers Raad wie er Staat speelde verloren de oudste bevers al vlug het overzicht en konden zij zich niet meer herinneren waar ze precies waren beland in de bossen.
Gelukkig was hun hele route gemarkeerd met kranten die om bomen en struiken waren gewikkeld en nadat Marieke de eerste sporen samen met onze jongste spoorzoekers had gevonden, gloorde er al weer hoop aan de horizon.
Een van de oudere bevers kwam met het idee om maar niet meer verder te lopen en te wachten op het reddings team.
Na ongeveer een half uur kwamen het reddingsteam dan ook in contact met Wim die jammer genoeg de andere 5 bevers uit het oog was verloren.
Nadat er achter alle bomen en struiken was gekeken waren alle bevers weer verenigd en konden ze allemaal huiswaarts keren.
Ik kan jullie dan ook verzekeren dat Wim en Marieke dan ook zeer opgelucht waren dat ze de ouders niet hoefden uit te leggen dat een paar bevers zoek waren geraakt in de bossen.
Na het sluitings lied en nadat alle ouders met de bevers naar huis waren gegaan is er nog lang nagepraat in de blokhut om dit soort calamiteiten tot het verleden te laten behoren.

Met vriendelijke scoutinggroet
De Beverleiding

 

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in