Pinkster Belevenis

Vrijdag middag 4 uur, de meeste  van ons zouden met zulk weer binnen blijven.  Regen, hagel en sneeuw je kunt het zo gek niet bedenken  of het is de revue gepasseerd. In dit alles meende wij toch dat gewoon lekker de zon scheen en begonnen langzaam aan ons avontuur dat bij ons bekend is als Pinksteren. De eerste parkeerplekken werden vrij gehouden en de palen werden tevoorschijn getoverd, de klimtoren werd overeind gezet en het bouwen kon beginnen.
In de stromende regen werden de eerste knopen gelegd, en beetje bij beetje ontstond daar een toren. Na enkele uren werk werd het beloond met droog weer, en konden we zonder regenjas verder werken.
Nadat we tot een uur of 11 zijn door gegaan, stond de toren voor een heel eind, en was de brug bijna klaar. Iedereen ging daarna naar huis voor een goede nachtrust om de volgende ochtend weer fris en fruitig bij van Tilburg op de parkeerplaats te staan.

http://mira-ceti.nl/sites/default/files/IMG_2135.JPG

Zaterdag in het mooie zonnetje zijn we verder gegaan met onze “toren”. De palen werden naar boven gegooid en het plateau werd dicht gelegd en om 1 uur konden we genieten van een toren die kant en klaar was samen met een frietje voor diegene die wilden.
Nadat iedereen zijn buikje vol had en even zijn oogjes dicht had kunnen konden we verder met alles wat nog niet klaar was. De loungehoek en de keukens!!
Na een beetje puzzelen en meten stond na enige tijd de keuken overeind. Vanaf dat moment moesten we wachten tot de parkeerplaats van,van Tilburg helemaal leeg was om de loungebanken af te maken en neer te zetten. Maar dit duurde langer dan verwacht omdat sommige knopen opnieuw gemaakt moesten worden.
Om 20.00 uur was alles helemaal klaar voor de zondag en de maandag en kon iedereen naar huis om zich om te kleden voor een leuke avond kermis.

Op zondag ochtend om 10 uur stond iedereen weer fris en fruitig en helemaal nuchter bij onze klimtoren. Daar kregen we te horen dat er de avond ervoor gesjoemeld was tussen twee van onze leden, na al het gelach en de verhalen van de avond ervoor stonden er al kindertjes te wachten die wilden  klimmen en tokkelen.
Iedereen ging maar snel op zijn plek staan en de eerste kinderen konden beginnen met klimmen. Nadat de kinderen hun gordels aan hadden konden ze beginnen met klimmen. Voor de een was dit makkelijk maar voor de ander was dit bijna niet te doen. Maar iedereen die wilde kwam boven.
Toen ze eenmaal boven waren werden ze geholpen door een aantal van de leden om veilig over de toren te kunnen lopen. Eenmaal op de rand van het plateau werden de tokkels vastgemaakt aan de kabelbaan. Zo konden de kinderen veilig naar beneden springen.
Na een lange rit werden ze beneden onder opgevangen door leden en konden ze hun gordels weer uit laten doen. Als ze wilden konden ze nog een keer maar dan moesten ze wel weer achter in de rij gaan staan.
Nadat er veel kinderen geklommen hadden, en de zon langzaam onder ging , kwam er toch een eind aan deze dag. Iedereen kon om 18.00 uur gewoon naar huis om daarna naar de kermis te gaan.

Ook net als maandag kwamen alle leden om 10 uur weer aanstrompelen. De sommige wat frisser dan de dag ervoor en sommige wat minder. Ook vandaag waren er weer leuke verhalen van de avond ervoor.
Vandaag kwamen de kinderen later en langzamer dan gisteren vanwege het mindere weer. In de loop van de dag werd het weer beter en de werkzaamheden voor ons ook. De kinderen stroomde binnen, net als de regen die ervoor viel. Ook nu werd het weer druk met kinderen en wilden sommige kinderen meerdere keren.

 http://mira-ceti.nl/sites/default/files/IMG_2151.JPG

Toen de klok 6 uur sloeg, was het tijd om als een dolle te gaan opruimen. Iedereen werd opgetrommeld om touwen los te maken en balken op de aanhanger te gooien. Door goed samen te werken waren we binnen een recordtijd klaar met afbouwen. Dus snel richting de blokhut om de aanhanger leeg te ruimen .  Om 21.00 uur was iedereen weer thuis van een leuk weekend Pinksteren en kon alles gevierd worden op de kermis.
Om een lang verhaal kort te maken. Was het dit jaar weer een geslaagde Pinksteren!

Lincy & Rick.
 
Meer verhalen van onze belevenissen kun je lezen in de komende Carré!

 

 

BijlageGrootte
IMG_2135.JPG2.42 MB
IMG_2151.JPG1.8 MB

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in