Overlijden Mauri Smits

 

Afgelopen zondagavond overleed volledig onverwacht Mauri Smits. Een zware slag op de eerste plaats voor zijn vrouw Dorien en vier zoons, maar ook voor Scouting Mira Ceti. Mauri was al jarenlang het gezicht van de bloeiende jeugdvereniging in Nistelrode. Een duizendpoot in de zuiverste zin van het woord. Als voorzitter had hij aandacht voor alle speltakken van de vereniging. Na zijn lidmaatschap als jeugdlid, kwam Mauri zo’n 20 jaar geleden opnieuw in contact met Mira Ceti. Toen de vier zoons één voor één ook scoutingbloed in hun aderen bleken te hebben, werd hij actief in de ouderraad. Al snel werd duidelijk dat het vlammetje bij hem ook nooit helemaal gedoofd was. Na een aantal jaar kwam de voorzittershamer vacant en die werd door hem opgepakt. Dat is inmiddels al weer bijna 15 jaar geleden en nog steeds was zijn inzet onverminderd groot. “Altijd ja zeggen, nooit nee!”, was zijn motto. Helpen waar je helpen kan. Hulpvaardig zoals een echte scout betaamt. Dit heeft hij zijn jongens ook bijgebracht, twee van de vier werden ook actief als staflid bij de vereniging. 

Hij was binnen veel groepjes, clubjes en commissies actief. Zo was hij vanaf het begin betrokken bij de Ad de Laat Kampvuurstam, een groep zangers en muzikanten, die binnen en buiten de scoutingwereld kampvuurmuziek ten gehore brengt. Zoals zo vaak gebeurde als Mauri ergens bij betrokken was, ging hij de kar trekken. Ook de prachtige kerststal die jaarlijks in de kersttijd op het plein staat, was een kindje van hem. En toen er bij de Beverspeltak (de jongste leden van 4 tot 7 jaar) extra leiding nodig was, was hij natuurlijk bereid om bij te springen.

Mauri zag de waarde en schoonheid van de kleine dingen van het leven. Een kind dat geniet, een biertje bij het kampvuur, een goed gesprek. Onvoorstelbaar dat een man die nooit op de voorgrond wilde staan, zo’n enorme leegte achterlaat. Hij zal gemist worden door velen. Een groot mens is heen gegaan….

BijlageGrootte
Mauri Smits.jpg48.2 KB

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in