Over de vereniging

Welkom bij onze vereniging!
De organisatie van Scouting Mira Ceti kent vele gezichten. Op deze pagina’s vind je informatie over onze geschiedenis, onze stafleden, ons bestuur, de ouderraad en de vele activiteiten die we doen.
 
Wat is Scouting?
Waar denk je aan, als je het woord Scouting hoort? We proberen je hier even wat wijs te maken over de wereldwijde Scoutingorganisatie. Want ja, we zitten overal met ruim 28 miljoen leden. Scouts die overal hetzelfde spel spelen en waarbij broederschap, avontuur en uitdaging toch wel de belangrijkste begrippen zijn.
 
Scouting is een jeugd- en jongerenorganisatie waar iedereen bij kan aansluiten, ongeacht hoe je bent! Doordat wij uniforme kleding dragen willen wij de ongelijkheid bij mensen weghalen en samen op de wereld afstappen.
 
Scouting benut jouw kansen! Je wordt bij scouting op een actieve manier uitgedaagd om te zien waar je grenzen liggen. Hierbij wil scouting graag bijdragen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Het begint bij scouting al op jonge leeftijd, bij de bevers en de welpen (speltakken in de leeftijdscategorie van 5 tot 7 en 7 tot 11 jaar) zul je voornamelijk spelend bezig zijn in de natuur en met elkaar. Na deze speltakken kun je vervolgens terecht bij de scouts (in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar), met hen leer je je vaardigheden binnen scouting ontwikkelen, bijvoorbeeld pionieren of een GPS tocht maken. Kan het voor jou niet gek genoeg en ben je tussen de 15 en 18 jaar, dan bieden de explorers je de ultieme uitdaging. Ga samen op pad door de bergen in Zwitserland of de beleef de meest leuke momenten tijdens diverse landelijke evenementen, speciaal voor de explorers.
 
Scouting Mira Ceti voor <21 jaar!
Al vanaf je 5de jaar kun je bij ons terecht en tot je 21ste kun je steeds verder op zoek naar avontuur. En we zitten bij Scouting Mira Ceti niet stil op ons Scoutcentrum, nee we doen ook actief mee met allerlei regionale en zelfs landelijke activiteiten. Zo kun jij als scout kennismaken met nog meer mensen uit je omgeving, en kun je nieuwe vrien-den maken!
 
Ooit een idee gehad met wat voor activiteiten we ons bezighouden? Nou, het is een hoop om op te noemen, een bekende activiteit voor onze jongste scouts is bijvoorbeeld 'levernd stratego'. In de bossen rondom Scoutcentrum Achter de Berg zijn er genoeg schuilplekken om je te verstoppen voor de andere partij; en mocht je gezien worden, zorg er dan voor dat je in goede vorm bent, want het bos is groot!.
 
Wanneer je eenmaal wat vaardigheden (zoals EHBO, plantkunde, hiken, communicatie) hebt verworven, dan wordt het tijd voor de scoutingvaardigheden. Pionieren is een activiteit waarbij je met pionierpalen (gemaakt van hout) en pioniertouw de meest gekke en uitdagende constructies. Het maakt niet uit waar je dit neerzet, niets is te kijk bij ons. Zo maken wij elk jaar een heuse klimtoren midden in het dorp Nistelrode, tijdens de Pinksterfeesten.
Verder word je bij Scouting ook betrokken bij maatschappelijke activiteiten, Scouting Mira Ceti is regelmatig actief bij activiteiten en evenementen die zich binnen Nistelrode afspelen.
 
Scouting Mira Ceti voor >21 jaar!
Heb je altijd al eens willen werken met kinderen op een actieve en uitdagende manier? Dacht je ook dat het spel nooit ophoudt na het fluitsignaal?
Dan wordt het tijd dat je eens kennis maakt met scouting. Bij scouting staan niet alleen de jeugdleden centraal, maar willen we het kader ook een zo leuk mogelijke tijd geven, eigenlijk ben je als kader ook nog steeds jezelf aan het ontwikkelen en van lol maken kan nooit iemand genoeg hebben.
Bij scouting begrijpen we dit en geven we je die ruimte ook. Je kunt elke week lekker actief zijn om onze jeugd een geweldige tijd te geven,
En er valt binnen de wereldwijde Scoutingorganisatie ook van alles voor jou te beleven.
Je kunt deelnemen aan Jamborees, je kunt kampstaf zijn op Scoutingkampeerterreinen, of geef je kwaliteiten de kans tijdens een van de vele projecten die binnen Scouting Nederland. Wie weet sta jij de volgende keer wel te spreken voor 15.000 scouts tijdens een opening van een superkamp?
 
Bij scouting is het gewoon mogelijk! De keuze is aan jou!

Bij Scouting Mira Ceti kunnen we altijd wel wat hulp gebruiken, als staflid, of als gedreven bestuurder! Kijk eens op onze vacature pagina voor de openstaande vacatures.

Doe het snel, want Scouting op je CV zal nooit verkeerd zijn, gegarandeerd!

Scouting Mira Ceti: helemaal zo gek nog niet!

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in