LSW afgelopen

1 juni 2009


Het is helaas weer voorbij, de Landelijke Scouting Wedstrijden 2009 te Baarn hebben hun sporen weer achtergelaten.


Onze vereniging was aanwezig met drie ploegen, een unicum in de Scoutinggeschiedenis. Vol goede moed gingen onze scouts op zaterdag 30 mei richting Baarn. Een tocht van 2 uur werd beloond met het kort wachten op de carpool plaats. Na ongeveer 30 minuten mochten we het terrein op. Snel de aanhanger plaatsen op de drie subkampen en uitladen maar. Daar ontstonden de eerste problemen al, onze tenten waren veel te groot. "Hmmm, dat wordt dus een beetje inpassen" zei Judith van Leuken. Deze trotse teamleidster van de zaterdag Scouts stond al de gehele dag met een glimp op haar gezicht. "Het is toch best bijzonder dat Nistelrode 3 ploegen mag sturen naar de LSW."


Tijdens de opening werd duidelijk dat het land van Fata Morgana toch niet helemaal zo spannend en romantisch was als men doet geloven. Ruzies en listen vormen de dagelijkse gang van zaken. Onze scouts kregen er steeds meer zin in, en na de opening moest de leiding het terrein meteen verlaten. Het opbouwen van de tent en keuken moest men nu zelf doen. Onze scouts moesten laten zien hoe goed zij de Scoutingtechnieken beheersen, maar lol maken hoort er natuurlijk ook bij. Kennismaken met andere Scouts staat natuurlijk ook hoog in het vaandel. Scouting is avontuurlijk, maar ook vriendschap en avontuur!


Op zaterdagavond kwam al het eerste belletje van onze scouts richting Nistelrode. Nadat ze al 1 uur de tijd hadden voor het koken, belde de ploeg van PL Ron Hendriks dat deze het verkeerde gasstel bij hadden, de koppeling bleek verkeerd te zijn. Oeps, dat is wel erg jammer. Helaas kon de leiding niks doen, zij mogen immers niet meer het terrein opkomen. "Ga maar naar je subkampstaf, zij kunnen je wel helpen." was het antwoord van Judith. Al met al was het goed afgelopen.


De sluiting op maandag 1 juni was een waardig einde voor Fata Morgana, alhoewel vele figuren uiteindelijk stierven... Hoe, tja dat bleef ook maar een raadsel. Traditiegetrouw maakte de theatergroep van de LSW ook het thema van 2010 bekend. 2010 staat bij Scouting in het teken van 100 jaar Scouting in Nederland. Het thema is dan 'Let's go Party'.


Natuurlijk was de prijsuitreiking het spannends, hoewel de leiding veel meer in spanning zal dan de scouts, was het toch een mooi moment. Helaas was er voor Nistelrode geen podiumplaats, maar:


Aladdin en de Rest van PL Demi van der Wielen op de 89ste plek.


Ali Baba en de 4 Cobra's van PL Niek van Berlo op de 97ste plek.


Radja de Tijger en de 6 Arabieren van PL Ron Hendriks op de 98ste plek.


Het mooiste blijft natuurlijk de deelname aan de LSW, in geen jaren heeft Scouting Mira Ceti zo veel ploegen namens de regio Noordoost Brabant mogen afvaardigen, wellicht mogen we in de toekomst onszelf als de beste scouts van Nederland noemen...


En dan nu op naar de kermis...;)

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in