Ken je ons al?

9 september 2010


Hallo wij zijn de welpen donderdaggroep wij draaien op donderdagavond van half zeven tot acht uur. De kinderen zijn van 7 tot en met 10 jaar oud.


Ons speltak thema is die van de Jungle. Kinderen van buiten spelen en dit proberen wij ook zo veel mogelijk te doen. Wij als welpen donderdag proberen zo veel mogelijk spel, avontuur en het belangrijkst samen plezier te maken. Doordat wij ‘s avonds draaien hebben we nog meer afwisseling in onze programma's. Een tocht lopen in het donker is ondanks dat je leiding er bij is toch een stuk spannender dan overdag. En in de winter is je kampvuur nog aangenamer.


Voorbeelden van onze programma's zijn:




  • Vlagverovertje: hierbij wordt een gebied in twee delen gesplitst en elk deel heeft een vlag verstopt. Beide partijen proberen de vlag te veroveren. De kinderen vinden dit een super spel!


  • Water vallen bouwen: bij Mira Ceti beschikken wij over wit zand aan een vijver dus ideaal om watervallen, kastelen enz. te bouwen.


  • Tochten lopen. Natuurlijk is een welp zijn ook een onderdeel van scouting dus een tochtje lopen hoort er ook bij. De welpenleeftijd is  te laag om alleen te lopen, dit gebeurt dus onder begeleiding in groepjes, wat natuurlijk kei gezellig is.


  • Met kampen proberen wij het zo origineel, gek en leuk mogelijk te maken. Zo hebben we al ooit een kabouterkamp, een bouwvakkerskamp en zelfs een boerenkamp gehad. Op zo'n kamp proberen we de kinderen de vrijheid te geven om ook echt kind te zijn en ook een lekker gek de toen. De leiding is zelfs ooit ‘s ochtends wakker geworden met schmink op het gezicht. Wordt er ‘s avonds nagekletst over de dag tijdens het spelletje 21e, waar de kinderen trouwens beter in zijn dan de leiding. 

Wij als leiding hebben er ontzettend veel plezier in om voor de kinderen een mooie avond, weekend, of kamp te organiseren. En proberen dit ook voor de kinderen het super leuk te maken!


Groetjes van de Esta leiding

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in