Kamp Heeze Roverscouts

RoverscoutsMet het laden van de beruchte aanhanger begon voor ons als roverscouts een historisch weekend. Namelijk ons eerste weekend dat buiten Nistelrode zou plaats vinden. Dus toen dit was gebeurd vertrokken we met de hele groep, maar waarheen? Dit wist enkel de organisatie van dit kamp. 

Na een korte stop kwamen we aan in een klein dorpje net onder Eindhoven, maar we waren er nog niet. Eerst een kleine wandeling om de benen te strekken, richting het kampterrein.  Na het invallen van het duister waren wij nog steeds niet op het kampterrein, was het nog ver? Gelukkig viel het allemaal wel mee, en werden wij weer vlug herenigd met onze aanhanger op het kampterrein. Maar waar bevond dit kampterrein zich? Heeze! Maar dit betekende nog niet dat wij als roverscouts konden ontspannen, want waar lagen we op dit enorme terrein? Na onderling overleg bleek dat in de buurt van de kampvuurkuil.... Maar waar ligt deze? Na een zoektocht in het donker hadden we eindelijk een kampvuurkuil gevonden. Dus toen maar even snel onze tent nog opgezet in het licht van de koplampen van de auto's. Zo, nu was het eerst tijd voor een...., en een kampvuurtje compleet met broodje hamburger met knoflooksaus.

Toen het vuur gedoofd was en de rover scouts weer ontwaakt waren, werd eerst eens ontbeten met een broodje ei, met knoflooksaus! Vervolgens gingen we op ontdekkingsreis naar het altijd interessante Valkenburg, na het bezichtigen van de binnenstad werd besloten om even van het weer te genieten op een terrasje. Helaas was hier niet lang de tijd voor, want de boodschappen voor de barbecue moesten weer worden gedaan. Na een avond gevuld met kampvuur, barbecue, drankjes, en natuurlijk weer knoflooksaus!

De volgende ochtend werden we weer bruut gewekt door de wekker, nu was het zaak om snel op te ruimen. Want de aanhanger zou al weer vroeg worden opgehaald, want wij hadden nog een uitstapje gepland staan. Nadat we eindelijk de auto hadden geparkeerd in het centrum van Eindhoven, konden we beginnen met ons uitstapje. Lasergamen! Nadat de ruimte in gereedheid was gebracht voor de roverscouts barstte een felle strijd onder de roverscouts los. Toen iedereen buiten adem was, en de rondes gespeeld waren, gingen we door naar het volgende deel van het uitstapje. Dit deel bestond uit karten! Toen we waren uitgescheurd, was het weer tijd om terug te keren naar Nistelrode, waarna het lossen van de aanhanger het kamp werd afgesloten.

Wist je dat:

De roverscouts in dit weekend 2,5 liter knoflooksaus hebben genuttigd.

Er veel gevaar lag tijdens het lasergamen!

Dat de badkuip daar een gewilde plek was om je te verbergen!

Het karten goed hard ging!

Dat Vincent steeds de snelste was!

We allemaal veel plezier hebben gehad!

Er een groot kampvuur was!

Roverscouts

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in