Hongkongreis bijna van start

13 juli 2009


Over een drietal weken gaan 6 Explorers richting het machtige Azie, het continent van de specerijen en de magische spreuken.


Het begon allemaal in maart 2008, toen Scouting Mira Ceti door de gemeente Bernheze werd benadert om mee te denken over een uitwisselingsproject van jongeren uit Hong Kong die Bernheze wilden gaan bezoeken. Wat bedoelt was als ondersteuning aan het programme en accommodatie resulteerde in een interactief samenzijn tussen de Nistelrodense Scouts en jongeren uit Hong Kong die deelneemde aan the International Award for Young People.


De zomer in Nistelrode


In augustus 2008 kwamen een twintigtal jongeren (tussen de 18 en 26 jaar) richting Nistelrode, waarbij men een uitdagend programma beleefde met natuur en water. De Nistelrodense Scouts vergezelde de Hong Kongse jongeren en beleefden een super gezellige tijd met hen.


Al bij het afscheid werd gesproken over een terugreis van de Explorers richting Hong Kong, en zo geschiedde het inderdaad.


Scouting Mira Ceti goes to Hongkong


Op zondag 2 augustus zullen 6 Explorers en 3 begeleiders richting Hong Kong vliegen. Het beloofd een spannend avontuur te worden dat in het teken staat van de culturele uitwisseling. De Nederlanders zullen te maken krijgen met Chinese volksdansen en de Hong Kongse jongeren zullen kennismaken met carnaval, de vogeltjesdans en typische Scoutingliedjes.


 


Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in