Goei werk he tijd nodig (Veul werk ok!!!)

Het lijkt al weer een enorm lange tijd geleden, en dat is het ook. Maar hier is dan toch het lang verwachte verslag van HET Explorer regioweekend:

Het lang verwachtte weekend voor de Explorers was dan eindelijk begonnen. Het befaamde “Regioweekend”. Een weekend waarin verschillende scouting groepen bij elkaar komen en gezamenlijk dingen doen. Dit zogenaamde weekend begon met een samenkomst in Nistelrode waar alle 6 de groepen (Nistelrode, Titus, Geffen, Saal , Sint Oedenrode en Veghel ) die meegingen hun tenten moesten opzetten aangezien de eerste nacht in Nistelrode op het Scoutcentrum zou worden doorgebracht. Nadat alle tenten waren neergezet werd het tijd om te beginnen met het maken van groepjes. Groepjes bestonden veelal uit 2 of 3 mensen van elke groep en dan 6 personen in totaal bij elkaar. Met dit groepje zou je het weekend alle programma onderdelen volbrengen.

Het eerste programma onderdeel was het avond spel. De kolonisten van Catan. Een leuk spel maar in het donken in bossen met gaten en veel takken soms best moeilijk hebben we ervaren. Helaas kwamen we nooit te weten wie de besten waren.

Na dit avond programma begon een gezellige avond bij het kampvuur om kennis te maken met mensen uit andere groepen. Dit leek goed gelukt  te zijn. Onder genot van een broodje en drankje kwamen veel en leuke gesprekken  op gang. Tot hoe laat deze avond duurde is niet voor iedereen het zelfde. Je kon gaan slapen wanneer je wou.

De volgende ochtend stonden we weer vroeg op. Nadat we onze spullen ingepakt hadden, en ons ontbijtje ophadden begonnen we aan een tocht met hetzelfde groepje als de vrijdagavond. Waarheen? Dat wisten we niet. We kregen een gps en moest je een vraag beantwoorden waardoor je een volgend punt kreeg. Op dat punt hoorde dan een nieuwe vraag te hangen, wat er natuurlijk niet altijd hing. Omdat het toch wel heel lekker weer was, was het ook wel heel verleidelijk om af en toe toch eventjes te stoppen en te genieten van het heerlijke zonnetje(:. Nadat we na een lange wandeltocht aankwamen in Veghel, kwamen we er al snel achter dat dat niet de eindbestemming was. Het laatste stuk moesten we varen op een vlot, een zelfgemaakt vlot. Voor sommige was dit toch de kans om eventjes een duikje te nemen in het water of iemand anders een duikje te laten nemen. Na een tijdje konden we weer uitstappen, en waren we zoals we al vermoedden, aangekomen bij het terrein van scouting Veghel.

Aangekomen op het eindpunt (de blokhut van scouting Veghel) werden de tenten opnieuw opgezet en werd het eten voor die avond gekookt, wij aten basi ( een mix van nasi en bami).

Naderhand werd er afgewassen en was er een gelegenheid voor sommige geïnteresseerde om even te gaan douchen, want die avond was er namelijk een feestavond georganiseerd! Ook dit was weer geslaagd. Het was gezellig en iedereen kende elkaar wel weer redelijk, ook sommige mensen waar je het hele weekend niks van gehoord hebt kwamen ineens naar je toe om een praatje te maken. Het was dus ook een zeer geslaagde avond met wat muziek eten en drinken.

De volgende morgen waren wij verantwoordelijk voor het ontbijt. Dus vroeg ons bed uit en alles klaar zetten en het eten maken, zoals bij oud explorers wel bekend ei met ui en tomaat!  Het ziet er niet zo smakelijk uit maar dat is het wel! Dat kunnen nu ook de andere scouting groepen bevestigen!:-) na ontbeten te hebben zijn we begonnen met alles af te breken.  Na alles afgebroken te hebben, zijn we langzaam gegaan eerst met z’n alle nog op het gras liggen en daarna richting huis!

Maarten
Jeroen
Ron
Demi
Simone

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in