Explorers houden verlaat Surprise weekend.

Het weekend van 6-7-8 februari was het surprise weekend. Normaal gesproken wordt dit ergens tussen sinterklaas en kerst gehouden, maar gelukkig Undecidedwas het nu ook koud.

Na een tijdje bankhangen, bijkletsen en de rest ging het weekend dan echt beginnen. We begonnen met het ontcijferen van de route die we gingen lopen. Het was een lastige puzzel waar sommige groepjes langer mee bezig waren dan anderen.

Gelukkig zijn uiteindelijk alle groepjes nadat ze wat tips hadden gkregen begonnen met de tocht, deze eindigde bij de slaapplek.Dit was in een schuur op een Melkveebedrijf (Hurkmelkvee). Toen iedereen was aangekomen hadden we lekkere warme chocomel en soep. Er werd nog geruime tijd gekletst warnaa we allemaal gingen slapen. 

Na een "top" nachtje geslapen te hebben in combinatie met de kou hebben we een rondleiding gehad op het bedrijf waardoor we allemaal weer wat slimmer zijn geworden.

Hierna zijn we gaan zwemmen bij Centerparcs het Heiderbos. Een super leuk zwembad waar we het ook zeker heel erg naar ons zin hebben gehad. Eenmaal terug bij de Burcht konden we beginnen aan het avondmaal. Toen we het eten op hadden en de vaat opgeruimd zijn we begonnen met de surpise's.

Je moest met een hengeltje (takje) één badeendje uit de bak halen. De naam die gelinkt was met het nummer op het eendje mocht zijn/haar surprise tevoorschijn halen. Dit waren weer leuke creatie's met o.a. heel veel pur! 

Na een warme en een goede nacht te hebben geslapen zat na het poetsen van de Burcht het weekend er weer op. Wij denken dat we namens iedereen kunnen zeggen dat het een gezellige geslaagd surprise weekend was!

 

 Groetjes Lincy en Amber

 P.s. Meer van onze verhalen en foto's vind je in de komende carree  en op onze facebook pagina!

 

BijlageGrootte
IMG-20150207-WA0013.jpg89.02 KB
20150207_212552.jpg2.13 MB
20150207_203954.jpg1.04 MB

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in