De Bokkenrijders tijdens de spookavond 2011

Aanstaande zaterdagavond 5 november is het weer zo ver: lekker griezelen Achter de Berg.
De hele dag zijn de kinderen van scouting bezig om in het bos enge taferelen te bouwen, dit jaar in het thema van de Bokkenrijders.
’s Avonds vanaf 18.30 mag iedereen de route komen lopen. Maar pas op, het kan schrikken worden!

Het verhaal.....

Heel lang geleden, langer dan iemand kan weten, was er op aarde een felle strijd gaande om de macht over de mensen. De strijd was tussen de engelen en Lucifer, heerser van het kwaad en kostte vele mensen het leven. Maar de engelen hadden daarbij een machtig wapen: de zeven zwaarden van Mira. Lucifer verloor dan ook de strijd en moest van de aarde verdwijnen.

Vele malen probeerde Lucifer terug te komen, maar door de macht van de zeven zwaarden bleef dit onmogelijk en leefden de mensen op aarde in rust en vrede.

Vele eeuwen later echter leek het tij te keren: de mensen geloofden niet meer in de engelen en de heks Karola van Ravenschaar, priesteres van de duivel, greep haar kans. Zij verzamelde tientallen zwarte ruiters, vurig en als bokken vermomd.
Zij zochten voor haar naar de zeven zwaarden van Mira en wisten ze, een spoor van bloed en ontreddering achter zich latend, bijeen te brengen.
Karola, nu in bezit van de wapens was er klaar voor deze te vernietigen en zo de weg vrij te maken voor Lucifer, de heerser van de nacht, de duivel in eigen persoon...

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in