bevers uit de knoop gehaald tijdens groepsdraaien

knoopAfgelopen maandag hebben we het spel ‘Moeder, we zitten in de knoop’ gedaan.
We gingen allemaal in een grote kring staan en een van de bevers is even bij de deur gaan staan met de rug naar ons toe.
In de tussentijd gingen alle overige bevers onder elkaar en boven elkaar door om zo goed mogelijk in de knoop te komen en natuurlijk deed de leiding ook gezellig mee.
Toen we klaar waren riepen we allemaal ‘Moeder, we zitten in de knoop’
De bever die bij de deur stond mocht zit omdraaien en ons uit de knoop proberen te halen en raad eens….. het was nog gelukt ook!!!

Hierna werd het tijd voor nog wat meer herrie.
De bevers werden verdeeld in 3 groepjes, het ene groepje moest iets zeggen, het middelste groepje mocht zo hard schreeuwen als ze konden en het andere groepje moest proberen te horen wat het 1e groepje zei.
Het middelste groepje moest er voor zorgen dat wat de zender tegen de ontvanger zei niet te horen was.
Alle 3 de groepjes mochten alle 3 de posities een keertje doen.
Na het spel konden een aantal bevers bijna niets meer zeggen zodat we weer terug moesten naar een rustiger spel wat door de schorre bevers zeer werd gewaardeerd.

Een bever werd geblinddoekt en daarna gingen alle andere bevers ergens gaan staan en begonnen in hun handen te klappen. 
De bever die geblinddoekt was moest via het applaus de andere bevers gaan tikken zo dat ze zouden stopen met applaudisseren.
Hierna was het oorverdovend stil geworden in de blokhut zodat de bevers met hun mooiste glimlach ook een leuk spel konden doen.
Alle bevers moesten in een kring gaan staan. Een bever mocht een glimlach. opzetten.
De bever moest de glimlach van zijn gezicht af halen en serieus gaan kijken. Met de glimlach in zijn hand mocht hij/zij die overgooien naar een andere bever.
We wisten niet dat er zoveel glimlachende bevers in nistelrode waren maar het bewijs was geleverd.

En tot slot heeft de leiding nog een hele tijd moeten zoeken naar bevers die zich te goed verstopt hadden tijdens verstoppertje spelen in de blokhut.
Je zou denken dat de blokhut maar klein is maar zelfs nadat de ouders gearriveerd waren, moesten er nog bevers gevonden worden en dat is gelukkig toch nog gelukt.
Al met al was het een leuke avond.

Groetjes Iris

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in