Bevers gaan Parachute springen bij de blokhut

http://www.mira-ceti.nl/sites/default/files/3parachute.jpgOnze Bevers waren weer allemaal aanwezig toen we begonnen met ons openingslied.
Meteen viel de bevers op dat er een nieuw gezicht tussen de leiding stond en al vlug was duidelijk dat Karin van Santvoort van de explorers een kijkje kwam nemen bij de bevers.
Marieke starte met een leuk spel dat het denkbeeldige doorgeefspel werd genoemd.
Alle bevers gingen tweetallen vormen en er werd een badminton wedstrijd gehouden.
Het moet een raar gezicht zijn geweest om al die bevers op neer te zien rennen zonder enig racket of chutje in de buurt.
Nadat iedereen ontzettend vermoeid van het vele rennen stond bij te komen kwam Marieke met een parachute aanzetten.
Wim opperde al dat hij elke bever omhoog zou heisen aan de vlaggemast en dan de bever met parachute en al naar beneden zou laten dwarrelen.
Marieke en Karin vonden dit echter een zeer slecht plan en maakten meteen duidelijk dat deze parachute hier niet voor bedoeld was.
Alle bevers kregen een lus van de parachute in de hand en er werd een bal in de parachute gelegd.
Ze moesten met zijn allen proberen om de bal zo hoog mogelijk in de lucht te gooien zodat een aangewezen bever de bal kon vangen.
Dit bleek een moeilijke opgave te zijn maar wonderwel kregen alle bevers de bal gevangen, zodat het weer tijd werd voor een nieuwe variant met de parachute.
De bevers gooiden de parachute omhoog en zodra Marieke een riep, iedereen met laarzen wisselen nu van plaats, liepen alle bevers met laarzen onder de parachute door om van plaats te wisselen.
Dit werkte zeer goed met de kleur van de ogen, de kleur van het haar, de kleur van de broek.
Alleen toen Wim riep, een bruine onderbroek, toen bleven alle bevers staan.
Nadat iedereen zich had verstopt onder de parachute kwamen de ouders de bevers alweer ophalen en vertrok iedereen na het sluitingslied weer behoorlijk vermoeid naar huis.

Met vriendelijke scoutinggroet
De Beverleiding

Scouting Nederland

 

 

Scouting Regio Noord Oost Brabant

 

 

Scoutcentrum "Achter de Berg"

Log in